Skip to main content

Wat kost deelname aan de opleiding?

In 2024 bedragen de opleidingskosten  € 5.345,- exclusief 21% BTW.  Alle kosten voor lunches, diner, koffie/thee en lesmateriaal zijn inbegrepen.

De verplichte boeken zijn niet bij de prijs in begrepen, de aanschafwaarde ligt rond de € 200,-. De boeken zijn hier te bestellen.

IMC Mensontwikkeling reserveert op verzoek een pakket van 8 overnachtingen met ontbijt op de opleidingslocatie, op basis van een eenpersoonskamer. De kosten hiervoor bedragen op De Hoorneboeg (Hilversum) € 700,- exclusief 9% BTW  en in Samaya (Werkhoven) € 770,- exclusief 9% BTW .

Wanneer je de opleiding succesvol afrond, kun je desgewenst naast het diploma van IMC Mensontwikkeling een post-HBO diploma aanvragen, uitgegeven door CPION. De kosten hiervoor bedragen in 2024  € 80,- (exclusief 21% BTW). Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven of je hier gebruik van wil maken.

De Hoorneboeg in Hilversum heeft een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar en rekent hiervoor een parkeertarief van € 80,- exclusief 21% BTW.  (per auto, voor 8 blokken). Kies je voor een opleidingsgroep in Hilversum, dan kun je op het aanmeldingsformulier aangeven of je hier gebruik van wil maken. Kom je met openbaar vervoer, dan loop je vanaf / naar de bushalte ongeveer 1 km over de oprijlaan naar het landgoed, door bos en hei. Blijf je niet slapen en zijn de parkeerkosten voor jou echt bezwaarlijk, neem dan contact met ons op.

Vanaf 2024 is het mogelijk om aansluitend aan de opleiding een aanvraag in te dienen ten behoeve van individuele accreditatie van NOBCO/EMCC. Afhankelijk van je praktijkervaring kan dat direct na ontvangst van de diploma, of kun je in een verlengingsperiode je praktijkervaring aanvullen tot het voor de aanvraag vereiste niveau. Aan je aanvraag zijn extra kosten verbonden. Wil je hier meer over weten, neem dan  contact met ons op

Intakegesprek

Voorafgaand aan je aanmelding vindt een intakegesprek plaats. Je inschrijving is definitief nadat deze door ons schriftelijk is bevestigd.

Betalingsregeling

Indien de opleidingskosten voor particuliere deelnemers bezwaarlijk zijn om in een keer te voldoen, dan kan in overleg een betalingsregeling worden getroffen. De betaling kan dan plaatsvinden in 2 of 3 termijnen.

De eerste helft van het bedrag wordt altijd (een maand) voor aanvang van de opleiding overgemaakt. De tweede helft wordt in principe binnen 3 maanden na aanvang van de opleiding overgemaakt, indien nodig kan dit aangepast worden met een 3e termijn.

Annuleringsregeling

Wanneer je je aanmeldt voor de opleiding Intuïtief Coachen, heb je waarschijnlijk veel zin om te starten en we gaan ervan uit dat je inderdaad mee gaat doen. We weten dat er een enkele keer dringende redenen zijn waardoor iemand zijn of haar deelname toch moet annuleren. Dat is meestal voor de persoon zelf het vervelendst. Toch is het voor ons ook ingewikkeld, we maken namelijk op basis van je aanmelding financiële afspraken met de trainers en de locatie.

Met onderstaande voorwaarden hopen we het voor ieder zo draaglijk mogelijk te maken, in het geval dat je onverhoopt jouw deelname aan de opleiding moet annuleren.

Tot twee maanden voor aanvang van het eerste blok kun je kosteloos annuleren. Annuleer je tussen een en twee maanden voor aanvang van het eerste blok, dan moeten wij helaas de kosten van het eerste blok in rekening brengen, te weten 1/8 van de opleidingskosten. Annuleer je binnen een maand voor aanvang van het eerste blok, dan zijn de kosten van de eerste twee blokken voor jouw rekening, te weten 2/8 van de opleidingskosten.

Wanneer we iemand kunnen vinden die jouw plek in wil nemen, dan kunnen we het volledige opleidingsgeld dat je hebt betaald, crediteren.

Als je binnen een jaar na annulering alsnog in een andere groep start, dan ontvang je een korting op de dan geldende opleidingsprijs ter waarde van 50% van het bedrag dat je hebt betaald vanwege je annulering.

Ben je eenmaal gestart met de opleiding en moet je deze om welke reden dan ook afbreken, dan is er helaas geen recht op restitutie van het opleidingsgeld.

We hopen dat je je kunt vinden in deze regeling. Als je er vragen over hebt, neem dan contact op met Linda Doornweerd via linda@mensontwikkeling.nl.