Visie

Voorbij woorden en begrippen is de werkelijke communicatie met de ander van hart tot hart. In die ontmoeting voltrekt zich het wonder van heling, groei en toegang tot innerlijke wijsheid. Spontaan ontvouwt zich de richting van je volgende stap.

 

Zingeving en bewustwording

Zingeving en bewustwording zijn belangrijke pijlers van ons bestaan. Deze elementen zijn dan ook de basis van alle programma’s van IMC Mensontwikkeling, waarmee wij bijdragen aan persoonlijke en professionele groei. We werken met een unieke combinatie van Westerse en Oosterse denkwijzen. Hiermee geven we ruimte aan onze wezenlijke kern en passie binnen de complexiteit van ons westerse leven. Zo ontstaat een goede balans tussen wie je als mens in wezen bent en hoe je jezelf vorm geeft in het dagelijkse leven en werk. We laten ons daarbij inspireren door de Oosterse levenshouding van bewuste aanwezigheid in denken en handelen en een oprecht mededogen voor mens en natuur.

Gevoel is geen zwakte, maar een kracht, tenzij je het bij je houdt. Gevoel is veel lastiger om te benaderen dan ratio, maar wel minstens zo belangrijk. Door dit mee te nemen in het gesprek en bewust te benoemen, merk ik dat mijn gesprekken veel krachtiger, oprechter en effectiever zijn.