Accreditatie opleiding Intuïtief Coachen

Als begeleider of coach heb jij, je werkgever of je opdrachtgever wellicht de behoefte om te laten zien dat je voor kwaliteit staat. Een geaccrediteerde opleiding helpt je daarbij. De opleiding Intuïtief Coachen is  geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

Onze coachopleiding is al zo’n 15 jaar afgestemd op de richtlijnen en kwaliteitsnormen van de NOBCO. Sinds 2011 faciliteert de NOBCO de Europese accreditatie voor coachopleidingen (EQA) en verzorgt zij de individuele accreditatie voor Coaches (EIA). Sinds 2013 draagt de Opleiding Intuïtief Coachen het keurmerk EQA Foundation.

Individuele accreditatie

Wanneer je de opleiding Intuïtief Coachen succesvol afrondt, ontvang je in blok 8 het certificaat. Dit toont  aan dat je beschikt  over de competenties en vaardigheden die in de opleiding behandeld worden. Je voldoet daarmee voor een belangrijk deel aan de eisen die gesteld worden aan individuele accreditatie.

De aanvraag voor  individuele erkenning (EIA) zet je zelf in gang bij de NOBCO. Naast het certificaat van de opleiding geef je informatie over o.a. je werkervaring – het aantal door jou gecoachte cliënten – en de mate waarin je je als coach ook na de opleiding verder ontwikkelt, bv door intervisie.

Let op: vraag de EIA binnen 2 jaar na afronding van de opleiding aan. Afhankelijk van je werkervaring en ontwikkeling vraag je jouw individuele accreditatie aan op het niveau van Foundation of Practioner.

Meer informatie over individuele certificering vind je op de site van de NOBCO:
European Quality Award (EQA)
European individual Accreditation (EIA)

PE Vignet: Permanente Educatie

Als coach blijf je je ontwikkelen. Heb je een individuele accreditatie (EIA), dan zal de NOBCO/EMCC met enige regelmaat willen  zien hoeveel aandacht je besteedt aan je professionele ontwikkeling. Er wordt daarom van je verwacht dat je iedere 5 jaar jouw EIA verlengt. Je doet dit onder andere door te laten zien wat je hebt ondernomen op het gebied van  ‘Permanente Educatie’

De NOBCO heeft het ‘PE Vignet’ in het leven geroepen, om het diverse aanbod op dit gebied te kwalificeren. Bij je her-accreditatie laat je zien hoe jij jezelf verder hebt ontwikkelt. De vervolg-trainingen van IMC Mensontwikkeling hebben allemaal een PE Vignet dat je kunt gebruiken bij jouw her-accreditatie:

Coachen met de Natuur: 15 PE punten

Systemisch Coachen in 1 op 1 gesprekken: 12 PE punten

Intuïtief Coachen met Voice Dialogue: 12 PE punten

Verdiepende leergang Intuïtie in Coaching: 90 PE punten

NOBCO

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) is de grootste beroepsvereninging voor coaches in Nederland. Zij ondersteunt professionele coaches bij de uitoefening van hun beroep door voorlichting, faciliteiten en het organiseren van bijeenkomsten die de professionele ontwikkeling ondersteunen. De NOBCO heeft de opleiding Intuïtief Coachen geaccrediteerd op EQA Foundation-niveau. Tijdens of na de opleiding kun je je aansluiten bij de NOBCO.