Accreditatie opleiding

Als begeleider of coach heb jij, je werkgever of je opdrachtgever wellicht de behoefte om te laten zien dat je voor kwaliteit staat. Een geaccrediteerde opleiding helpt je daarbij. De opleiding Intuïtief Coachen is  geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

Onze coachopleiding is al zo’n 15 jaar afgestemd op de richtlijnen en kwaliteitsnormen van de NOBCO. Sinds 2011 faciliteert de NOBCO de Europese accreditatie voor coachopleidingen (EQA) en verzorgt zij de individuele accreditatie voor Coaches (EIA). Sinds 2013 draagt de Opleiding Intuïtief Coachen het keurmerk EQA Foundation.

Individuele accreditatie

Wanneer je de opleiding Intuïtief Coachen succesvol afrondt, ontvang je in blok 8 het certificaat. Dit toont  aan dat je beschikt  over de competenties en vaardigheden die in de opleiding behandeld worden. Je voldoet daarmee voor een belangrijk deel aan de eisen die gesteld worden aan individuele accreditatie.

De aanvraag voor  individuele erkenning (EIA) zet je zelf in gang bij de NOBCO. Naast het certificaat van de opleiding geef je informatie over o.a. je werkervaring – het aantal door jou gecoachte cliënten – en de mate waarin je je als coach ook na de opleiding verder ontwikkelt, bv door intervisie.

Let op: vraag de EIA binnen 2 jaar na afronding van de opleiding aan. Afhankelijk van je werkervaring en ontwikkeling vraag je jouw individuele accreditatie aan op het niveau van Foundation of Practioner.

Meer informatie over individuele certificering vind je op de site van de NOBCO:
European Quality Award (EQA)
European individual Accreditation (EIA)

NOBCO

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) is de grootste beroepsvereninging voor coaches in Nederland. Zij ondersteunt professionele coaches bij de uitoefening van hun beroep door voorlichting, faciliteiten en het organiseren van bijeenkomsten die de professionele ontwikkeling ondersteunen. De NOBCO heeft de opleiding Intuïtief Coachen geaccrediteerd op EQA Foundation-niveau. Tijdens of na de opleiding kun je je aansluiten bij de NOBCO.