Accreditatie opleiding

Als begeleider of coach heb jij, je werkgever of je opdrachtgever wellicht de behoefte om te laten zien dat je voor kwaliteit staat. Een geaccrediteerde opleiding helpt je daarbij. De opleiding Intuïtief Coachen is  geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

Onze coachopleiding is al zo’n 15 jaar afgestemd op de richtlijnen en kwaliteitsnormen van de NOBCO. Sinds 2011 faciliteert de NOBCO de Europese accreditatie voor coachopleidingen (EQA) en verzorgt zij de individuele accreditatie voor Coaches (EIA).

Individuele accreditatie

Aan de opleiding Intuïtief Coachen is het keurmerk EQA-Foundation toegekend, wat het verkrijgen van de individuele accreditatie eenvoudiger maakt. Als je de opleiding succesvol doorloopt, beschik je over de competenties en vaardigheden die nodig zijn om in blok 8 het door de NOBCO erkende certificaat van de opleiding in ontvangst te nemen. De aanvraag voor de individuele  erkenning EIA zet je zelf in gang bij de NOBCO. Afhankelijk van je werkervaring, ontwikkeling en het aantal door jou gecoachte cliënten vraag je jouw individuele accreditatie aan op het niveau van Foundation of Practioner.

Meer informatie over certificering vind je op de site van de NOBCO:
European Quality Award (EQA)
European individual Accreditation (EIA)

NOBCO

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) is de grootste beroepsvereninging voor coaches in Nederland. Zij ondersteunt professionele coaches bij de uitoefening van hun beroep door voorlichting, faciliteiten en het organiseren van bijeenkomsten die de professionele ontwikkeling ondersteunen. De NOBCO heeft de opleiding Intuïtief Coachen geaccrediteerd op EQA Foundation-niveau. Tijdens of na de opleiding kun je je aansluiten bij de NOBCO.