Skip to main content

Samenwerken met de natuur

Of we ons er bewust van zijn of niet, de natuur en daarmee de aarde is een groot systeem, waar wij deel van uitmaken. Coachen met de Natuur gaat over het opnieuw verbinden met dit grotere geheel. Het besef dat alles een spiegel is en wij en de wereld om ons heen één zijn.

De natuur biedt veel mensen de kans om te ontspannen, diep adem te halen, geuren op te snuiven, te bewegen of stil te zijn. De kans om tot zichzelf te komen.

Als coach kun je samenwerken met de natuur, wanneer  jouw coachee een thema of coachvraag wil onderzoeken. Je faciliteert het proces waarin de coachee contact maakt  met de natuur, met alle zintuigen. Contact maakt met zijn of haar eigen natuur. Zelf ben je ook in staat dit contact te leggen. Je brengt je aandacht in het hier en nu. Je vertraagt en zet al je zintuigen open. Vol vertrouwen in de antwoorden die zich ontvouwen.

Verdieping

Door je op een dieper niveau te verbinden met jezelf en de natuur ben je in staat om spiegels te zien en te ervaren. Als coach zet je sensitieve en intuïtieve kwaliteiten in. Alles wat er gebeurt en alles wat de coachee waarneemt – of niet – weerspiegelt een aspect van  zijn of haar groeiproces. Je faciliteert het proces waarin je coachee zich bewust wordt van waarnemingen en gedachten, die eerder verborgen bleven. Soms stel je een vraag of nodig je uit tot een actie of besluit, vaak ben je in stilte aanwezig. Zo ondersteun je jouw coachee om in contact met de natuur eigen antwoorden te vinden, op een diepere laag in zichzelf.

Wil je je opnieuw verbinden met de natuur en wil je leren hoe je deze verbinding  diepgaand kunt gebruiken in het coachen? Ga dan mee op reis naar wat de natuur jou te bieden heeft!

PE Vignet

Aan de tweedaagse specialisatie ‘Coachen met de Natuur’ zijn 12  Permanente Educatie punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).  Meer informatie vind je op: www.NOBCO.nl