De natuur als coachinstrument

Of we ons er bewust van zijn of niet, de natuur en daarmee de aarde is een groot systeem, waar wij mensen deel van uitmaken. Coachen met de Natuur gaat over het opnieuw verbonden zijn met dit grotere geheel. Het besef dat alles een spiegel is. Dat jij en de wereld één zijn. Verbonden.

Een alerte coach kan dit inzetten, doordat alles wat er tijdens een sessie gebeurt, een weerspiegeling is van de coachee en zijn of haar groeiproces. Zo worden innerlijke obstakels in de buitenwereld vormgegeven door obstakels op het pad, bijvoorbeeld een omgevallen boom. Hoe gaat de coachee hiermee aan de slag? Wat komt hij tegen als hij zich realiseert dat deze boom symbool staat voor zijn innerlijke obstakels?

Zo binnen, zo buiten. En ook: zo buiten zo binnen. De natuur als één grote hulpbron, waarbij elke manifestatie, beweging, iedere boom of plant, elk dier zijn eigen boodschap brengt. Waarom kom je steeds het konijn tegen of hoor je de buizerd roepen? Wat betekent dit voor de coachee en haar verhaal? Of wat is de betekenis van de boom waar je coachee bij stil blijft staan?

Verdieping

Door je op een dieper niveau te verbinden met jezelf, de natuur en de coachee, ben je in staat om spiegels te zien en te ervaren.
Vanuit intuïtie kun je contact maken met de oneindige wijsheid die wordt gespiegeld door de natuur en ga je samen met je coachee op zoek naar de betekenis voor zijn of haar coachvraag.

Wil je graag opnieuw verbinden met de natuur en wil je leren hoe je deze verbinding kunt gebruiken in het coachen? Ga dan mee op ontdekkingsreis in de natuur!

PE Vignet

Aan de specialisatie ‘Coachen met de Natuur’ zijn 15  Permanente Educatie punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl