Skip to main content

Verdiepend en intuïtief werk voor Coaches

Coaches zijn  voortdurend in ontwikkeling. Het begeleiden van anderen vraagt om  sterk contact met jouw binnenwereld, observerend en reflecterend. Hoe beweeg jij jezelf? Hoe verras je jezelf? Hoe zorg je voor het kind in jou dat soms bang, boos of zoekend is? Hoe profileer je je als coach?

Wetenschappelijk kennis en inzichten in persoonlijke ontwikkeling ontwikkelen zich met de tijd. Nieuwe richtingen ontvouwen zich in de breinwetenschap, die vaak wonderwel samenkomen met oude, Oosterse wijsheden. Zo is er steeds meer bekend over de werking van kindtrauma’s en de invloed van meditatie, van ‘aanwezig zijn’ in het moment.  Van de kracht van het  hart en de wijsheid van het lichaam. We nemen je in deze leergang mee in de nieuwe inzichten over hoe je als mens zoveel mogelijk jezelf kunt zijn, in verbinding met anderen.

De leergang versterkt je mogelijkheden om de verbinding met de ander werkelijk aan te gaan, binnen een professionele coachrelatie. Met alles wat zich aandient. Zo ondersteun je  de coachee om met hart en ziel eigen antwoorden te vinden op essentiële vraagstukken over leven en werk.

De leergang heeft als doel:

 •  Jouw zelf observerend vermogen te versterken en daarmee je vermogen om ‘Aanwezig’ te blijven bij pijn, verdriet of ongemak, van jezelf of van de ander.
 •  Kennis vergroten van trauma en methodes om trauma aan te kijken, binnen de grenzen van een coachrelatie (polyvagaaltheorie, SIBAM methode, Levensvorm methode).
 •  Lichaamsgerichte werkvormen in kunnen zetten, gericht op het omgaan met en loslaten van spanningen en oude pijn
 •  Werken met begeleide meditaties en werkvormen die bewustwording en zelf compassie vergroten.
 •  Inzicht en vaardigheden vergroten rond werkvormen met de dramadriehoek

Tijdens en tussen de blokken oefen en ontwikkel je:

 • Bewust oordeelvrij en met mededogen te kijken naar je gedachten, je lichaamsreacties en je emoties, zodat je zelfkennis, bewustzijn en zelfvertrouwen wordt vergroot.
 • Aanwezig’ blijven bij pijn, verdriet of ongemak, van jezelf of van de ander. Werken met kwetsbaarheid en trauma.
 • Lichaamsgerichte werkvormen, gericht op het omgaan met en loslaten van spanningen en oude pijn. Verschonen van de tempel, ademwerk, spanning ontladende oefeningen. Ontladen van spanning op de psoas-spieren.
 • Inzichten, kennis uit de psychologie  breinwetenschap en de polyvagaal theorie, de window of tolerence. Zie de boeken lijst.
 • Werken met begeleide meditaties en affirmaties die zelfcompassie vergroten. Het werken met opschonen en vrijmaken van chakra energie.
 • Werken met de levensvorm methode. Een rijke ervaringsgerichte coach methode die helpt  het versterken van het gezonde deel van mensen en het bewust visueel en fysiek herkennen van overlevingsgedrag, Je leert hoe je je coachee voorzichtig kunt laten bewegen van de traumapijn naar het gezonde deel waar ontspanning en kracht en zelfvertrouwen is.
 • Creatieve teken opdrachten en zelfonderzoek methoden die het reflectie vermogen en bewustzijn van coacee’s vergroten.
 • Methode om liefdevol en met respect te confronteren bij slachtoffer gedrag en te ondersteunen om weerstand processen in beweging te houden. Serie actieve werkvormen O.a. spelen met de drama driehoek, grondoefening met de cirkel van invloed en de kracht van de 8.
 • Systemisch werk. Het systemisch opstellen van een levensvraag. Hiermee krijg je gelegenheid om je zelfonderzoek tijdens de opleiding te verdiepen.
 • Vaardigheden om in het coachproces gebruik te maken van je eigen intuïtieve wijsheid en kennis, om je coachee te ondersteunen in het contact met diens eigen innerlijke wijsheid.

Ervarend leren

‘Intuïtief coachen bij Trauma’ is een – verdere – ontdekkingstocht naar bewustwording en zingeving en zet een onomkeerbaar proces in gang van professionele en persoonlijke groei. Je vindt jouw eigen mix, in combinatie met alle kennis, vaardigheden en kwaliteiten die je al hebt.

 

Persoonlijke aandacht en feedback

We werken met groepen van maximaal 12 deelnemers onder begeleiding van twee trainers, waardoor er alle ruimte is voor persoonlijke aandacht en feedback. Tussen de blokken vergroot je jouw vaardigheden door naast de tussentijdse lees- en reflectieopdrachten in je eigen praktijk en met elkaar te oefenen.

Het is mogelijk om individuele supervisie aan te vragen. Hier zijn extra kosten aan verbonden, je kunt de mogelijkheden bespreken met de trainers.

 

Resultaten

Je verwerft inzichten en kennis , behulpzaam bij het werken met trauma gerelateerde coach vragen en het doorbreken van ongewenste patronen. Je leert daartoe een aantal belevingsgerichte methoden en nieuwe verdiepende werkvormen, die hierbij aansluiten. Je leert een aantal lichaamsgerichte methoden die stress helpen loslaten.

Je kunt ‘aanwezig’ blijven bij pijn en ongemak, van jezelf of van de ander en weet daarbij (tegen)overdracht te signaleren en te hanteren.

Je bent in staat je coachee te ondersteunen bij het vinden van duurzame antwoorden op levensvraagstukken, door hem of haar zowel in contact te brengen met cognitieve informatie als met zijn of haar intuïtieve wijsheid.

Je bent in staat steeds weer vanuit gelijkwaardig te verbinden met je coachee, waarbij je stevig staat in je rol als coach. In contact met jouw kennis, denkvermogen en intuïtie, met je voeten op de aarde.