Verbinding van hart tot hart

Je wilt op een professionele manier mensen coachen en inspireren, vanuit een werkelijke verbinding met de ander van hart tot hart. Helpen met hart en ziel eigen antwoorden te vinden op essentiële vraagstukken over leven en werk.

De opleiding Intuïtief Coachen is passend voor zowel beginnende als meer ervaren coaches. Een persoonlijk kennismakingsgesprek is altijd onderdeel van de aanmeldingsprocedure, zodat je optimaal kunt onderzoeken of  – en welke – opleiding voor jou de best volgende stap is.

Combinatie van Oost en West

De opleiding Intuïtief Coachen onderscheidt zich door de toepassing van het Oosters mensdenken binnen coaching. De opleiding richt zich op de ontwikkeling en de inzet van het empathische en intuïtieve vermogen van de coach. Bewustwording staat centraal met als uitgangspunt een holistisch mensbeeld.

Reguliere coachtechnieken worden aangevuld met Oosterse werkvormen, zoals meditatie, Voice Dialogue, energie-reading, healing, aura- en chakrapsychologie. Uit de verschillende aangeboden werkvormen kiest de deelnemer zijn persoonlijke en unieke manier van coachen.

IMC Mensontwikkeling werkt met een bijzondere combinatie van Westerse en Oosterse denkwijzen binnen het vakgebied van coaching, communicatie en leiderschap. Hiermee geven wij ruimte aan onze wezenlijke kern en passie binnen de complexiteit van ons westerse bestaan. We laten ons daarbij inspireren door de levensvisie van bewuste aanwezigheid in ons denken en handelen en een oprecht mededogen voor mens en natuur.

Geaccrediteerde coachopleiding

De NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) heeft de opleiding Intuïtief Coachen geaccrediteerd op het niveau EQA Foundation (European Quality Award). Iedere deelnemer die voldoet aan de eindcriteria ontvangt in het laatste blok het certificaat van de opleiding.

Vanaf 2024 verlangt de NOBCO/EMCC dat opleiders binnen de opleiding ruimte creëren voor de individuele accreditatie (EIA). Vanwege de eisen aan praktijkuren en -jaren is hiervoor een verlengde opleidingsperiode noodzakelijk. Vanaf 2024 kun je  deelnemen een deze verlengde opleiding. Het blijft mogelijk de opleiding in blok 8 af te ronden met een certificaat. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact met ons op.

Duur van de opleidingen

De opleiding Intuïtief Coachen bestaat uit 8 blokken van elk 2 dagen (in totaal 40 dagdelen), verbonden door tussenliggende activiteiten en opdrachten.
De totale studiebelasting bedraagt ca. 360 uur: lesuren, tussentijdse intervisie, leeswerk, het beantwoorden van reflectievragen, huiswerk, thuiscoaching, eindverslagen en een eindgesprek.

Vanaf 2024 wordt de opleiding ook in verlengde vorm aangeboden, waarbinnen je de individuele accreditatie van NOBCO/EMCC kunt behalen.

STAP subsidie

STAP-budget is een subsidie vanuit de overheid, die je voor al onze opleidingen en trainingen aan kunt vragen. Eén keer per jaar kun je maximaal € 1000,- toegekend krijgen. Je dient je aanvraag in ná je aanmelding voor een opleiding, leergang of training. Let op: dat kan alleen binnen een bepaalde periode, gerelateerd aan de startdatum. Je leest er hier meer over.

We raden je aan om tijdig contact met ons te zoeken voor verdere kennismaking, zeker wanneer je van plan bent gebruik te maken van deze subsidie.

Verdiepende trainingen

Heb je de opleiding Intuïtief Coachen afgerond of heb je een vergelijkbare achtergrond, dan ben je aansluitend – of op een later moment – van harte welkom bij de aansluitende verdiepende trainingen.