Verdiepend en intuïtief werk voor Coaches

Coaches zijn – net als ieder mens –  voortdurend in ontwikkeling. Het begeleiden van anderen vraagt om  sterk contact met jouw binnenwereld, observerend en reflecterend. Hoe beweeg jij jezelf? Hoe verras je jezelf? Hoe zorg je voor het kind in jou dat soms bang, boos of zoekend is? Hoe profileer je je als coach?

Het kan een uitdaging zijn om authentiek, eerlijk en gelijkwaardig te blijven in je rol als coach. Misschien heb je gevoeligheid ontwikkeld voor alles wat er op je afkomt, waardoor je je verantwoordelijk voelt en geneigd bent uit je eigen referentiekader te putten om de ander met zachte hand – of wat steviger – een bepaalde kant op te sturen. Of juist de andere kant van de medaille: misschien voel je je soms kwetsbaar. Doe ik het wel goed… weet ik wel genoeg? Het is de vraag of je dan nog zó in contact bent met de ander, dat die zich werkelijk vrij voelt eigen antwoorden te vinden.

Wetenschappelijk kennis en inzichten in persoonlijke ontwikkeling ontwikkelen zich met de tijd. Nieuwe richtingen ontvouwen zich in de breinwetenschap, die vaak wonderwel samenkomen met oude, Oosterse wijsheden. Zo is er steeds meer bekend over de werking van kindtrauma’s en de invloed van meditatie, van ‘aanwezig zijn’ in het moment.  Van de kracht van het  hart en de wijsheid van het lichaam. We nemen je in deze leergang graag mee in de nieuwe inzichten over hoe je als mens zoveel mogelijk jezelf kunt zijn, in verbinding met anderen.

In de leergang Intuïtie in Coaching leer je

 • Vaardigheden om in het coachproces gebruik te maken van je eigen intuïtieve kennis en wijsheid, om je coachee te ondersteunen in het contact met diens eigen innerlijke wijsheid.
 • Steeds weer vanuit gelijkwaardig te verbinden met je coachee, waarbij je toch stevig staat in je rol als coach.
 • Met meer zelfvertrouwen jouw intuïtie inzetten. Te verbinden met universele of kosmische wijsheid, met je voeten op de aarde.
 • ‘Aanwezig’ blijven bij pijn, verdriet of ongemak, van jezelf of van de ander. Werken met kwetsbaarheid.
 • Lichaamsgerichte werkvormen, gericht op het omgaan met en loslaten van spanningen en oude pijn.
 • Inzichten en kennis uit de breinwetenschap, die je ondersteunen als je met mensen werkt. Over het helen van oude wonden, het doorbreken van patronen, waaronder overdracht en tegenoverdracht.
 • Verdiepend werk waarin  je jouw zelfkennis vergroot en je zoveel mogelijk als mens jezelf kan zijn, in verbinding met anderen.

Ervarend leren

De Leergang Intuïtie in Coaching is een – verdere – ontdekkingstocht naar bewustwording en zingeving en zet een onomkeerbaar proces in gang van professionele en persoonlijke groei. We werken met casuïstiek uit ieders praktijk en vanaf het eerste blok integreer je nieuwe inzichten in je dagelijkse werk. Je vindt jouw eigen mix, in combinatie met alle kennis, vaardigheden en kwaliteiten die je al hebt.

Persoonlijke aandacht en feedback

We werken met groepen van maximaal 12 deelnemers onder begeleiding van twee trainers, waardoor er alle ruimte is voor persoonlijke aandacht en feedback. Tussen de blokken vergroot je jouw vaardigheden door naast de tussentijdse lees- en reflectieopdrachten in je eigen praktijk en met elkaar te oefenen.

Resultaten

 • Je bent in staat je coachee te ondersteunen bij het vinden van duurzame antwoorden op levensvraagstukken, door hem of haar zowel in contact te brengen met cognitieve informatie als met zijn of haar intuïtieve wijsheid.
 • Je bent in staat steeds weer vanuit gelijkwaardig te verbinden met je coachee, waarbij je stevig staat in je rol als coach. In contact met jouw kennis, denkvermogen en intuïtie, met je voeten op de aarde.
 • Je verwerft inzichten en kennis uit de breinwetenschap, behulpzaam bij het helen van oude wonden en het doorbreken van patronen.
 • Je kunt ‘aanwezig’ blijven bij pijn en ongemak, van jezelf of van de ander en weet daarbij (tegen)overdracht te signaleren en te hanteren.
 • Je ontdekt nieuwe werkvormen, die hierbij aansluiten.
 • Je kunt in jouw professionele rol als mens jezelf zijn, in verbinding met de ander.