Verdiepend en intuïtief werk voor Coaches

Als coach en begeleider blijf je voortdurend in ontwikkeling. Het begeleiden van anderen vraagt om  sterk contact met jouw binnenwereld, observerend en reflecterend. Hoe beweeg jij jezelf? Hoe verras je jezelf? Hoe zorg je voor het kind in jou dat soms bang, boos of zoekend is? Hoe profileer je je als coach?

Het kan een uitdaging zijn om authentiek, eerlijk en gelijkwaardig te blijven in je rol als coach. Misschien heb je gevoeligheid ontwikkeld voor alles wat er op je afkomt, waardoor je je soms kwetsbaar voelt. Doe ik het wel goed… weet ik wel genoeg? Of juist de andere kant van de medaille: misschien voel je je verantwoordelijk en ben je geneigd uit je eigen referentiekader te putten om de ander met zachte hand – of wat steviger – een bepaalde kant op te sturen. Het is de vraag of je dan nog zó in contact bent met de ander, dat die zich werkelijk vrij voelt eigen antwoorden te vinden.

Wetenschappelijk kennis en inzichten in persoonlijke ontwikkeling veranderen in deze tijd razendsnel. Nieuwe richtingen ontvouwen zich in de brein-wetenschap, die vaak wonderwel samenkomen met oude, Oosterse wijsheden. Zo is er steeds meer bekend over de werking en invloed van meditatie, van ‘aanwezig zijn’ in het moment.  Van de kracht van het  hart. Als coach of begeleider blijf je graag op de hoogte van nieuwe inzichten over  hoe je als mens zoveel mogelijk jezelf kunt zijn, in verbinding met anderen.

In de leergang Intuïtie in Coaching leer je

  • Vaardigheden die je coachee  diepgaand ondersteunen uit diens eigen innerlijke kennis en wijsheid te putten. Niet alleen uit cognitieve kennis, ook uit het grote reservoir van intuïtieve wijsheid. Iets wat we in onze Westerse wereld aan het her-ontdekken zijn.
  • Steeds weer vanuit gelijkwaardig te verbinden met je coachee, waarbij je toch stevig staat in je rol als coach. In contact met jouw intuïtie, met universele of kosmische wijsheid en met je voeten op de aarde.
  • ‘Aanwezig’ blijven bij pijn en ongemak, van jezelf of van de ander.
  • Nieuwe inzichten en kennis uit de brein-wetenschap, die je ondersteunen als je met mensen werkt. Over het helen van oude wonden, het doorbreken van patronen, waaronder overdracht en tegenoverdracht. Over het zoveel mogelijk als mens jezelf kunnen zijn, in verbinding met anderen.

Ervarend leren

De Leergang Intuïtie in Coaching is een – verdere – ontdekkingstocht naar bewustwording en zingeving en zet een onomkeerbaar proces in gang van professionele en persoonlijke groei. Vanaf het eerste blok pas je jouw inzichten toe in je je eigen dagelijkse praktijk. Je integreert wat je leert  in je werk met mensen die al door jou begeleid worden of die ‘nieuw’ op je pad komen. Je vindt jouw eigen mix, in combinatie met alle kennis, vaardigheden en kwaliteiten die je al hebt.

Persoonlijke aandacht en feedback

We werken met groepen van maximaal 15 deelnemers onder begeleiding van twee trainers, waardoor er alle ruimte is voor persoonlijke aandacht en feedback. Tussen de blokken vergroot je jouw vaardigheden door naast de tussentijdse lees- en reflectieopdrachten in je eigen praktijk en met medecursisten te oefenen.