Verbinding van hart tot hart

Je wilt op een professionele manier mensen coachen en inspireren, vanuit een werkelijke verbinding met de ander van hart tot hart. Helpen met hart en ziel eigen antwoorden te vinden op essentiële vraagstukken over leven en werk.

De opleiding Intuïtief Coachen is passend voor zowel beginnende als meer ervaren coaches. Een persoonlijk kennismakingsgesprek is altijd onderdeel van de aanmeldingsprocedure, zodat je optimaal kunt onderzoeken of de – en welke – opleiding voor jou de goede volgende stap is.

Nieuwe groepen starten in voor- en najaar in Werkhoven (Utrecht) en Hilversum.

Combinatie van Oost en West

De opleiding Intuïtief Coachen onderscheidt zich door de toepassing van het Oosters mensdenken binnen coaching. De opleiding richt zich op de ontwikkeling en de inzet van het empathische en intuïtieve vermogen van de coach. Bewustwording staat centraal met als uitgangspunt een holistisch mensbeeld.

Reguliere coachtechnieken worden aangevuld met Oosterse werkvormen, zoals meditatie, Voice Dialogue, energie-reading, healing, aura- en chakrapsychologie. Uit de verschillende aangeboden werkvormen kiest de deelnemer zijn persoonlijke en unieke manier van coachen.

IMC Mensontwikkeling werkt met een bijzondere combinatie van Westerse en Oosterse denkwijzen binnen het vakgebied van coaching, communicatie en leiderschap. Hiermee geven wij ruimte aan onze wezenlijke kern en passie binnen de complexiteit van ons westerse bestaan. We laten ons daarbij inspireren door de levensvisie van bewuste aanwezigheid in ons denken en handelen en een oprecht mededogen voor mens en natuur.

De opleiding Intuïtief Coachen is een geaccrediteerde coachopleiding

De NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) heeft de opleiding Intuïtief Coachen geaccrediteerd op Europees level EQA (European Quality Award) op het niveau van Foundation. Iedere deelnemer die voldoet aan de eindcriteria ontvangt in het laatste blok het certificaat van de opleiding.

Het certificaat van een geaccrediteerde opleiding vergemakkelijkt het proces van individuele accreditatie. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Opleiding Intuïtief Coachen, groep ervaren (bege)leiders

De opleiding Intuïtief Coachen is er ook voor ervaren coaches en begeleiders, die vanuit persoonlijk leiderschap zichzelf verder willen ontwikkelen als coach of (bege)leider. De groep bestaat uitsluitend uit deelnemers die al ervaring hebben met coachen of begeleiden en zich willen ontwikkelen in het faciliteren en versterken van het innerlijk leiderschap van hun gesprekspartner. Inhoudelijk zijn beide opleidingen gelijk, ervaren (bege)leiders kunnen ook instromen in de andere groepen. Meer weten? Klik hier.

Duur van de opleidingen

De opleiding Intuïtief Coachen bestaat uit 8 blokken van elk 2 dagen (in totaal 40 dagdelen), verbonden door tussenliggende activiteiten en opdrachten.
De totale studiebelasting bedraagt ca. 360 uur: lesuren, tussentijdse intervisie, leeswerk, het beantwoorden van reflectievragen, huiswerk, thuiscoaching, eindverslagen en een eindgesprek.