Skip to main content

Wat kun je verwachten?

Tijdens jouw deelname aan de training Intuïtief Coachen met Voice Dialogue werken we met bouwstenen en oefeningen die je stap voor stap (weer) meenemen in de wereld van Voice Dialogue.

We werken in een kleine groep: 3 tot 6 deelnemers. Zo is er ruim voldoende aandacht voor wat jij wil leren. We maken een persoonlijke start met het uitwisselen van leerdoelen die ieder van te voren heeft geformuleerd. De programmaonderdelen sluiten daar op aan:

  • Relevante uitgangspunten van Voice Dialogue
  • Ontdekken van primaire en verstoten kanten
  • Werken met de energie van verschillende delen
  • Interview met de primaire kanten en voorbeeldvragen
  • Stretchen van de energie
  • De invloed van kwetsbaarheid, werken met kwetsbaarheid
  • De rol van de interne criticus
  • Ervaren: we werken gericht met korte oefeningen tot en met het begeleiden van sessies
  • Persoonlijke aandacht op leerdoelen

Tussen de trainingsdagen begeleid je vanuit jouw praktijk en/of in intervisie minimaal twee coachsessies waarin je Voice Dialogue inzet. Jouw ervaringen en specifieke leerpunten vormen de basis voor de oefeningen en aandachtspunten op dag 3, waarmee je alles uit de training haalt om deze prachtige methode succesvol in te zetten. Ter voorbereiding op de derde dag schrijf je een kort reflectieverslag met behulp van vragen die gericht zijn op inzicht in de basisprincipes van Voice Dialogue in combinatie met jouw persoonlijke ervaringen. Ook beschrijf je in welke mate jouw leerdoelen al zijn behaald en formuleer je specifieke aandachtspunten voor de laatste dag.

Dag 3 is de ’terugkomdag’, ze bestaat uit het begeleiden van (delen van) sessies in combinatie met onderlinge feedback en tips of oefeningen die aansluiten bij de leerdoelen. Deze dag is ook toegankelijk voor wie de twee- of driedaagse training eerder volgde, tot aan het maximale aantal van 6 personen.

Wanneer je de volledige training succesvol afrondt, ontvang je het certificaat van ‘Intuïtief coachen met Voice Dialogue’.

Studiebelasting buiten de trainingsdagen is ongeveer 6 uur.  Tussen dag 1 en 2 lees je een artikel over de Interne Criticus. Tussen dag  2 en 3 begeleid je zelfstandig twee  Voice Dialogue sessies en schrijf je jouw reflectieverslag.

Heb je nog geen ervaring met het begeleiden van Voice Dialogue sessies, maar spreekt het je wel aan en heb je enige coach- of begeleidingservaring? Voel je dan vrij om telefonisch contact op te nemen. We overleggen of de training een passende volgende stap voor jou is en hoe je je zo goed mogelijk kunt voorbereiden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen voorafgaand aan de training in een persoonlijke Voice Dialogue sessie een eigen thema te onderzoeken. Ook dit is een mooie manier om scherper te gaan kijken door de bril van Voice Dialogue.

Linda Doornweerd begeleidt deze training, je kunt haar bereiken middels het contactformulier of op 06 5324 2530

PE Vignet

Aan ‘Intuïtief Coachen met Voice Dialogue’ zijn 18 Permanente Educatie punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl