Skip to main content

Een zekere wijsheid hebben we allemaal. Een combinatie van kennis, ervaring en aanvoelen, een ‘weten’ vanuit het hart. Toch is ons hart regelmatig afgesloten, zijn we op ons hoede, negeren we kleine signalen in onszelf of bij de ander.

Eén van de mooiste elementen in de opleiding Intuïtief Coachen is voor mij de grondhouding die je ontwikkelt. Je luistert met oprechte aandacht en belangstelling naar de ander, vanuit je hart. Terwijl je tegelijkertijd de gelijkwaardigheid en open ruimte bewaart. Dat begint bij jezelf: kun je merken wat er in je omgaat, kun je daar met mededogen bij zijn?

De wondere ontdekking dat als je een emotie of gedachte in jezelf opmerkt – niet negeert – deze helpend blijkt te zijn bij het vinden van antwoorden die eerder nog verborgen bleven.  De deur opent, naar de wijsheid die er achter verscholen ligt. Dat hoeft geen wild-woeste ervaring te zijn, vaak gaat het om het opmerken van subtiele energie die voelbaar is in jouw lijf en gedachten. Ook in het coachproces speelt dit een belangrijke rol: het helpt je om de subtiele veranderingen in de energie van jouw coachee bewuster op te merken en hem of haar te ondersteunen in het herkennen van de eigen innerlijke wijsheid.

Linda Doornweerd, maart 2023