Skip to main content

Nèt even anders

De boeddhistische mensvisie vormt een belangrijke inspiratiebron voor onze coachopleidingen. Aanwezig zijn in het moment, met mededogen voor de ander èn voor jezelf. Vanuit een open houding en het vertrouwen dat zowel jijzelf als de ander de eigen antwoorden in zich draagt.

Je leert hoe je op een professionele manier coachgesprekken begeleidt en de rode draad vasthoudt in een coachtraject. Je oefent met vragen en werkvormen die soms nèt anders zijn dan je misschien gewend bent. Je doet allerlei ervaringen op, die ook jou zelf kunnen raken.

De avondprogramma’s bieden je ruimte om stil te staan bij je gedachten en emoties. Ze niet te beoordelen, maar er bij aanwezig te zijn èn ze weer te laten gaan, zonder je er aan vast te klampen. Zo leer je jezelf beter kennen en merk je ook tijdens het coachen steeds scherper of je nog helemaal aanwezig bent bij de ander, of dat je afgeleid wordt door je eigen agenda.

Je traint hiermee je vermogen om zonder oordeel en  ‘in het moment’ aanwezig te zijn. Je zet je sensitiviteit in om informatie die – vaak onder de oppervlakte – heel subtiel aanwezig is, mee te nemen in jouw begeleiding. Je zet werkvormen in die de coachee uitnodigen tot verder onderzoek, voorbij woorden. Zo ondersteun je jouw coachee om eigen antwoorden te vinden, waarvan hij of zij zich eerder niet bewust was.

 

Linda Doornweerd, maart 2022