Transparante communicatie

Hoe geef ik op een natuurlijke en effectieve wijze sturing aan een gesprek? Hoe inspireer en motiveer ik mijn medewerkers? En hoe blijf ik zelf in balans als de omgeving en de organisatie sterk aan het veranderen is?

Een ander accent op leiderschapsvaardigheden

Er komt steeds meer besef dat samenlevingen, organisaties en teams wederzijds van elkaar afhankelijk zijn. Het gaat niet alleen om kennis en om prestatiegerichtheid. Er worden andere, meer persoonlijke vaardigheden gevraagd, waar het accent ligt op transparante communicatie en op maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Wederzijds respect, authentiek gedrag en duurzame relaties zijn eigentijdse waarden, die vragen om een nieuwe manier van communiceren. De training Authentiek en Effectief communiceren sluit hier op aan en is bedoeld voor teamleiders, managers, adviseurs of begeleiders die op een natuurlijke manier en vanuit oprechte verbinding willen communiceren met hun collega’s, teams, medewerkers en klanten. De mate van diepgang die je voor jezelf wilt toestaan, bepaalt de mate van diepgang die je met een ander kunt bereiken.

De training bestaat uit twee actieve ervaringsdagen met een tussentijd van ongeveer vier weken. Voorafgaand aan de training zet je je eigen leerdoelen op papier, zodat daar in de training specifiek aan gewerkt kan worden. Tussen de trainingsdagen oefen je bewust met de opgedane inzichten en aangereikte handvatten. Deze ervaringen vormen de input voor de volgende trainingsdag. Tijdens de training oefen je met actuele praktijksituaties.

We werken in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht. Groepen bestaan doorgaans uit 4 tot 6 deelnemers. Is het voor een team of bedrijf van belang om in een grotere groep te werken, dan werken we in principe met twee trainers.

Persoonlijke begeleiding

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding tijdens of na de training, om het geleerde nog meer te verankeren in jouw persoonlijke werksituatie? Je kunt er voor kiezen om door een van de trainers persoonlijk te worden gefaciliteerd in jouw proces.

Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier, of telefonisch met Linda Doornweerd op 06 53242530.