Skip to main content

Andrew is teammanager klantenservice bij een bank. Hij is halverwege de opleiding als hij een gesprek voert met een nieuwe collega uit zijn team, waarbij hij zijn pas geleerde vaardigheden als intuïtief coach inzet. Haar reactie:
‘Wauw Andrew, wat een diepe vragen over mijzelf. Bedankt voor alle inzichten en een fijn gesprek, waar ik alle ruimte had om mijzelf te zijn en te leren kennen’

‘De opleiding heeft er voor gezorgd dat ik nu als professioneel coach mijn eigen praktijk aan het opzetten ben!’

De opleiding is een van de beste ervaringen die ik in de afgelopen jaren heb gehad. Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de aangereikte methodieken hielpen daar bij.

 

‘Ik heb de opleiding als zeer positief ervaren. Hoewel ik de opleiding met name begon om me als coach te ontwikkelen ben ik ook zeker als persoon ‘gegroeid’.​​Ik kan oprecht zeggen dat ik heel blij ben dat ik de opleiding ben gaan volgen. Het heeft me precies gebracht waar ik naar op zoek was’.

‘Alles wat ik tijdens de opleiding heb geleerd en de inzichten die ik heb opgedaan integreer ik nu in mijn praktijk. Zonder de opleiding had ik dat op deze wijze niet gekund. Het heeft me de boost gegeven waar ik naar op zoek was. De opleiding heeft dan ook meer dan voldaan aan mijn verwachtingen.’

 

‘Fantastisch, hier was ik echt naar op zoek! Een combinatie van het Oosten en Westen en daarbij coaching vaardigheden aangereikt te krijgen. Ik keek er naar uit om naar de cursus te gaan.’

‘De opbouw van de opleiding vond ik prima!! Sterk vond ik dat er op een natuurlijke manier gebouwd werd aan methodes die steeds dieper het gevoelsleven raken. Vanuit de RET-methode, chakra’s, reading, Voice-dialogue, naar Opstellingen. We hebben in de opleiding een heel scala aan methoden gehad, wat het coachen nu ook veel uitdagender maakt, omdat je meerdere ingangen hebt om een vraag van de coachee te benaderen.’

 

‘Ik merkte dat de 2 opleidingsdagen voorbij vlogen en dat het thuis ook nog doorwerkte’.

‘Op voorhand had ik niet verwacht dat deze opleiding zoveel met mij zelf zou doen. De opleiding, de stof en vooral mijn trainers en medecursisten hebben heel veel indruk op mij gemaakt.’

 

‘Ik heb de kwaliteit van de trainers als heel goed ervaren. Misschien juist door hun onderlinge verschillen hebben zij mij een totaalpakket geboden waar ik veel aan heb. Kijkend naar hoe zij onze groep hebben begeleid zag ik twee prachtige voorbeelden van respect naar de ander.’

‘Het heeft me meer doen realiseren dat ik mijn eigen instrument ben en dat ik in die zin zelf de ingang ben’.

 

‘Ik heb de opleiding ervaren als thuiskomen in mezelf! Heel dicht bij wie ik ben en wie ik wil zijn, wat ik wil doen, hoe ik met anderen wil verbinden, delen, en communiceren’.

‘De opleiding heeft zeker voldaan aan mijn verwachtingen. Het heeft mij zelfs meer opgeleverd dan dat ik in eerste instantie had verwacht.’

“Om maar met de deur in huis te vallen: Nog nooit in mijn 53 levensjaren heb ik een opleiding gevolgd die zo ingrijpend was, die zoveel los gemaakt heeft en die zoveel bijgedragen heeft aan mijn ontwikkeling dan de hoofdopleiding Intuïtief Coachen van IMC Mensontwikkeling.’

‘Het heeft mijn verwachtingen overtroffen en wel op velerlei wijze, zowel in de ontwikkeling die ik daardoor zelf heb kunnen doorgaan, als in de veelvoud en diversiteit van de aangereikte instrumenten, technieken en methodes.’

‘Ik was erg blij met de theoretische toevoeging van o.a. voice dialogue (lijkt op mijn lijf geschreven), maar ook over bijvoorbeeld de opstellingen, de overuigingen etc. Ik heb het ervaren als een waardevolle toevoeging in mijn werkzame leven (omdat ik mijn coachende rol van de manager nu beter kan uitvoeren), maar ook weer een update van hoe ik zelf in het leven sta.’

‘In eerste instantie dacht ik alleen maar methodieken te leren, waar ik direct mee aan de slag kon. Uiteindelijk begreep ik dat het noodzakelijk was om met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag te moeten om uberhaupt te kunnen coachen. Ik heb uiteindelijk van alle blokken genoten en het juist als zeer professioneel ervaren.’

‘Prachtige combinatie/integratie van persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling als coach.
Voor mij waren alle 8 blokken geweldige kado’s. Elk blok werd ik positief verrast door nieuwe inzichten over mezelf, en nieuwe ontwikkelingen in mijn coachvak.’

‘ Hoe kan ik anderen over hun pad vertellen en hen begeleiden, als ik mijn eigen pad niet ken, of niet heb durven bewandelen.’