Boeken bij de Verdiepende leergang Intuïtie in Coaching

Boeken bieden belangrijke achtergrondinformatie en stellen je in staat diepgaander inzicht te krijgen in de onderwerpen waar we mee werken.

Tijdens de blokken werken we ervaringsgericht met het gedachtengoed uit onder andere deze boeken:

Het slimme onbewuste – Ap Dijksterhuis

We plaatsen het bewustzijn op een voetstuk, zien het als de kroon op de evolutie en denken dat het ons onderscheidt van andere dieren: dat het ons verstandig en rationeel maakt. Ons onbewuste daarentegen zien we als ondergeschikt, niet meer dan een hulpje van het bewustzijn. Het slimme onbewuste laat zien dat  juist het onbewuste allesbepalend is. Ons onbewuste stuurt ons gedrag, ons denken en onze gevoelens. Ap Dijksterhuis weet op verbluffend heldere wijze duidelijk te maken hoe menselijk gedrag werkt en onthult onbewuste bronnen van menselijk denken en doen, die we beter kunnen benutten als we ze kennen.

Bestellen

Boeddhisme in alle eenvoud – Steve Hagen

Het boeddhisme spreekt een brede groep geïnteresseerden aan. Maar wat houdt boeddhisme eigenlijk precies in? Met Boeddhisme in alle eenvoud schreef zenpriester Steve Hagen een korte, zeer toegankelijke en inspirerende tekst, waarin hij Boeddha’s observaties en inzichten kort, bondig en ontdaan van hinderlijk jargon heeft verwerkt. Dit veelgeprezen boek over boeddhisme is een inspirerende gids voor iedereen die de kern van het boeddhisme wil doorgronden en deze levensvisie wil integreren in zijn bestaan.

Bestellen

De kunst van het ongelukkig zijn – Dirk de Wachter

Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing.      Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait.

Bestellen

De tijger ontwaakt – Peter Levine

Vluchten, vechten of bevriezen, dat zijn de keuzen die prooidieren hebben als ze worden geconfronteerd met direct levensgevaar. In tegenstelling tot prooidieren, die de lichamelijke spanning van een levensbedreigend moment weer heel snel afleggen en hun leven hervatten, slagen wij mensen daar niet altijd in. Vaak zet de spanning zich vast in ons lichaam en uit die zich vervolgens in slapeloosheid, angestgevoelens, concentratiestoornissen, prikkelbaarheid of woedeuitbarstingen. Via lichaamsgericht werk kunnen we het lichaam in staat te stellen de geblokkeerde overlevingsenergie los te laten.

Bestellen

Overstijg jezelf – Joe Dispenza

Hersenen zijn geen vaststaand gegeven. Je hoeft het niet de rest van je leven te doen met de hersenen waarmee je geboren bent. Er is een nieuwe wetenschap aan het groeien die iedereen in staat stelt de gewenste werkelijkheid te creëren. De auteur geeft de lezer de kennis om ieder aspect van zichzelf te veranderen én handvatten om die kennis ook toe te passen, zodat werkelijk meetbare veranderingen kunt maken.

Bestellen