IMC Mensontwikkeling
Home > Blogs > Laat maar los!

Inspiratie blogs

Linda Doornweerd Linda Doornweerd is directeur van IMC Mensontwikkeling en begeleidt daarnaast verschillende trainingen. In haar blogs vertelt ze open over haar persoonlijke belevingen.
Ben HoogenboomBen Hoogenboom richtte IMC Mensontwikkeling op in 1997 en droeg zijn geesteskind in 2015 over aan Linda. Hij is actief als coach en trainer en schrijft met passie korte anekdotes.

Laat maar los!

Ga rustig zitten en breng je aandacht naar binnen. Laat alle dingen buiten jou even los en richt je aandacht op jezelf.
Voel wat er momenteel allemaal binnenin jezelf gebeurt. 
Bevries als het ware even in de houding waarin je zit en kijk van binnenuit naar jezelf. Blijf rustig en ontspannen waarnemen.  
Voel eens hoe je zit. Zit je rechtop?  Wees je bewust van je lichaam en neem ook je gevoelens en emoties waar zonder dat je een oordeel hebt over wat je voelt. Neem het waar als een toeschouwer alsof je naar een film zit te kijken. Je hoeft niets te veranderen.
Let eens op je ademhaling. Hoe gaat je ademhaling?  Haal een aantal keer diep adem en probeer of je wat dieper vanuit je buik kunt ademen. Neem een paar minuten de tijd om je ademhaling rustig te volgen. Probeer bij dit alles bewust en aandachtig te blijven.
 
Merk eens op of er gedachten zijn die je steeds afleiden van deze waarneming. Probeer deze gedachten als wolken te zien, waar jij jezelf niet mee hoeft te verbinden. Laat ze maar overdrijven. Laat gedachten komen en laat gedachten gaan. Straks heb je weer tijd voor ze. Nu even niet.
 
Je voelt je aangenaam rustig en ontspannen. Herhaal deze zin een aantal keren bij jezelf. “ Ik voel me aangenaam rustig en ontspannen”.
Richt je aandacht nu op je gezicht en voel of je de spieren van je gezicht kunt ontspannen. Het kan je helpen om contact te maken met je 'innerlijke glimlach' en voel hoe hierbij de spieren van je gezicht op een plezierige manier ontspannen. Let ondertussen op je ademhaling  en probeer op elke uitademing een stukje spanning of zorg los te laten.
Loop in gedachten nu eens langzaam door je hele lichaam en neem waar of je op andere plekken ook spanning tegenkomt.
Begin in je hoofd en loop in gedachten langzaam naar beneden. Neem bij elk onderdeel even rustig de tijd om te voelen wat je voelt en laat bij elke uitademing maar wat spanning wegstromen. Onderzoek zo rustig of je spanning voelt in je hoofd, ogen, kaken, nek, schouders, armen, handen, ruggengraat, borst, buik en bekkengebied. Daarna je bovenbenen, knieën en voeten..
Probeer nu nog enkele minuten te genieten van de ontspanning die nu voelt.

Tijdens of na afloop van deze meditatie kun je genieten van de muziek: 'a healing gift to humanity'  KLIK HIER.


 

Alle blogs:

Een nieuw seizoen
Vertraging
Wie ben ik?
Basalt blog
Een onmogelijke vraag...
Boeddha beeldje
Kwetsbaarheid
Laat maar los!
Met pakjes behangen....
Je bent welkom!
Wat geweldig! Ik ben Coach!
Je mag zijn wie je bent
Luister de ander tot leven
Daar word je stil van...
Een knagend gevoel naar meer....
Gestolde woorden
Ik heb vertrouwen in jou
Een en al oor
Authentiek Zijn in communicatie
Klank en Stilte
Wie wil er niet uniek zijn?
Wat bezielt je om coach te willen zijn?
Ja, ik heb iets met kloosters....

IMC Mensontwikkeling
Brochure aanvragen » Aanmelden nieuwsbrief »
© 2019 IMC Mensontwikkeling   Hooftlaan 4, 1401 ED Bussum   disclaimer   email   webdesign